Amsterdam Light Festival

2017-08-10
Amsterdam Light Festival

Misschien wil je er nog helemaal niet over nadenken maar voor je het weet is het weer winter; het seizoen van kou en korte donkere dagen. Wij begrijpen best dat je dan het liefst binnen blijft, maar dat zou wel zonde zijn.

In de Amsterdamse binnenstad staat namelijk een hartverwarmend evenement op de agenda waar wij graag de kou voor trotseren. Het Amsterdam Light Festival zet de stad voor het zesde jaar op rij in de spotlights; tegen het sprookjesachtige decor van onze eigen Amsterdamse grachtengordel zal de stad stralen door vele kunstwerken van licht. Hét middel tegen iedere winterdip. Dus sjaal om en naar buiten, want de stad is adembenemend mooi deze winter!

Beleef het festival

Stap in de wondere wereld van het Amsterdam Light Festival en zie met eigen ogen hoe betoverend licht kan zijn als het donker is. Geïnspireerd door het thema ‘Existential’, hebben kunstenaars uit binnen- en buitenland prachtige werken gecreëerd voor onze Amsterdamse grachtengordel. Je kunt het festival op twee manieren beleven: vanaf het water of vanaf de kade. Op het water is er een prachtige vaarroute uitgestippeld. Deze Water Colors route voert je langs, onder en door meer dan 20 adembenemede kunstwerken van licht. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Speciaal voor het festival bieden wij de Water Colors Cruise aan, zowel op onze Open Boats als op klassieke rondvaartboten. Ook aan wal kun je van het festival genieten, met het Openlichtmuseum. Dit is een bijzondere samenstelling van allerlei lichtkunstwerken op het Marineterrein.

Data Amsterdam Light Festival

Amsterdam wordt ruim 50 dagen lang omgetoverd tot de meest stralende stad van ons land. Deze zesde editie van het lichtfestival is te bezoeken van 30 november 2017 t/m 21 januari 2018. De Water Colors Cruise zal gedurende de hele periode varen. Zet de data in je agenda, want hier wil je bij zijn!

 

Als eerste op de hoogte zijn wanneer de Water Colors cruises te koop zijn? Laat hier je gegevens achter!