Amsterdam Light Festival

2017-11-13
Amsterdam Light Festival

“Wat een onwijs prachtige zomer hebben wij gehad”, is de gedachte die nu bij velen opkomt vanwege ons steeds kouder wordende (en ook weer regenachtige) kikkerlandje. Ondanks dat het winterse weer aan het opkomen is, zijn er spectaculaire dingen te beleven in de hoofdstad van Nederland waarbij je gráág een stap (of meer) buiten de deur zet.

In de Amsterdamse binnenstad staat namelijk een hartverwarmend evenement op de agenda. Amsterdam Light Festival zet de stad voor het zevende jaar op rij in de spotlights; tegen het sprookjesachtige decor van onze eigen Amsterdamse grachtengordel zal de stad stralen door vele kunstwerken van licht. Hét middel tegen iedere winterdip. Dus sjaal om en naar buiten, want de stad is adembenemend mooi deze winter!

 

Beleef het festival

Stap in de wondere wereld van Amsterdam Light Festival en zie met eigen ogen hoe betoverend licht kan zijn als het donker is. Geïnspireerd door de uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan, met het thema ‘The Medium Is The Message’, hebben kunstenaars uit binnen- en buitenland prachtige werken gecreëerd voor onze Amsterdamse grachtengordel. Je kunt het festival op twee manieren beleven: vanaf het water of vanaf de kade. Op het water is er een prachtige vaarroute uitgestippeld. Deze Amsterdam Light Festival route voert je langs, onder en door 30 adembenemede kunstwerken van licht. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

 

Amsterdam Light Festival Cruises

Speciaal voor het festival bieden wij de Amsterdam Light Festival Cruises aan, zowel op onze Open Boats als op de klassieke rondvaartboten. Daarnaast kun je kiezen voor een combinatieticket Amsterdam Light Festival Cruise & A'dam LOOKOUT.

 

Canal Tours Amsterdam founding partner

Canal Tours Amsterdam, merk van Stromma, is met trots founding partner van Amsterdam Light Festival. Amsterdam is het mooist vanaf het water en dat geldt zeker tijdens Amsterdam Light Festival. De spectaculaire lichtkunst is extra betoverend vanaf het water! Sinds de eerste editie in 2011 / 2012 is Canal Tours Amsterdam nauw betrokken bij het festival. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een bijna twee maanden durend evenement met allure.

 

Data Amsterdam Light Festival

Amsterdam wordt ruim 50 dagen lang omgetoverd tot de meest stralende stad van ons land. Deze zevende editie van het lichtfestival is te bezoeken van 29 november 2018 t/m 20 januari 2019. De Amsterdam Light Festival Cruise zal gedurende de hele periode varen. Zet de data in je agenda, want dit wil je niet missen!