Amsterdam Light Festival

Het winterfestival van Amsterdam

Het Amsterdam Light Festival zet onze hoofdstad tijdens de donkere wintermaanden in de spotlights. In december en januari straalt de stad door vele installaties van licht. Kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben unieke werken gecreëerd, de meeste zelfs specifiek voor het Amsterdam Light Festival. De Amsterdamse grachtengordel vormt het sprookjesachtige decor van het festival.

Water Colors rondvaarten

Je beleeft het Amsterdam Light Festival het best vanaf het water. Vele kunstwerken en lichtinstallaties staan namelijk langs de Water Colors route, een vaarroute door de Amsterdamse grachtengordel. De reflectie van de kunstwerken zorgt voor een magisch spel tussen licht en water. Wil je de lichtkunst van dichtbij bekijken? Vaar dan mee op één van onze Water Colors rondvaarten.

Canal Tours Amsterdam founding partner

Canal Tours Amsterdam, merk van Stromma, is founding partner van het Amsterdam Light Festival. Amsterdam is het mooist vanaf het water en dat geldt zeker tijdens het Amsterdam Light Festival. De spectaculaire lichtkunst is extra betoverend vanaf het water! In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een bijna twee maanden durend evenement met allure. Dit wil je niet missen!

Amsterdam Light Festival 2017 / 2018.

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 kun je de Water Colors Cruises varen. De kunstwerken zijn in deze periode dagelijks verlicht  van 17.00 tot 23.00 uur (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur).

Amsterdam Light Festival Rondvaarten

Water Colors Cruise

Ticket voor de officiële festivalrondvaart

1h 15min
Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf het water met de Water Colors Cruise.

Water Colors LOOKOUT

Combi: Water Colors Cruise + LOOKOUT

2h 30min
Ervaar het Amsterdam Light Festival vanaf het water en vanaf grote hoogte.
Amsterdam Light Festival sloep met open boot

Water Colors Open Boat

Bewonder de kunstwerken vanaf een sloep

1h 15min
Beleef een hartverwarmende avondvaart tijdens het Amsterdam Light Festival.